Йорданка Благоева обяви, че със сигурност се оттегля от поста председател на Българския съюз по аеробика след края на световното първенство в Германия, което ще се проведе през месец април. Тя обяви това свое намерение още в края

на миналата година, но днес бе категорична, че не е променила решението си. "Със сигурност след края на световното първенство се оттеглям от поста.

Все още не съм решила с какво ще се занимавам и кой ще поеме ръководството на федерацията. Бъдещето ще покаже. В момента съм на кръстопът", каза още Благоева.

Близо 600 състезатели от 18 страни ще участват на турнира от Световната купа по аеробна гимнастика

Най-голямата делегация е от Русия - 96 състезатели. Световната купа се очертава като изключително силно състезание като в него ще участват много световни шампиони, носители на медали от големи първенства и от финала на Световната купа.

„Конкуренцията е огромна, но нашите състезатели са на много високо ниво и отлично подготвени", допълни Благоева. По-малко от месец след турнира в Боровец е световното първенство по аеробна гимнастика в Улм (Германия), където България ще има делегация от 28 души. Главен съдия на Световното първенство ще бъде Илиана Велева.

Съдии на Световната купа у нас ще бъдат Антония Топлийска, Бистра Вълкова и Илиана Велева, официален представител на Международната федерация по гимнастика (ФИГ) ще бъде Джон Аткинсън, председател на Техническия комитет по аеробна гимнастичка към ФИГ.

Наградният фонд е 10 000 швейцарски франка, които ще бъде разпределен между призьорите в петте категории при мъжете и жените.

На Световната купа при жените България ще бъде представена от европейската шампионка Лили Йорданова и Деница Паричкова, Христиан Бусаров при мъжете, смесените ни двойки Радослав Живков/Маргарита Стоянова и Христо Бързаков/Мария Славова и тройката Деница Паричкова, Лили Йорданова и Маргарита Стоянова. Този състав ще участва и на световното първенство в Германия, където България ще има освен главен съдия и резервен арбитър. От 10 март националният отбор е на лагер на Боровец.

Програма на състезанията по лека атлетика в Боровец:
16-17 март - държавно първенство за всички възрасти
21-22 март - международен турнир за юноши и девойки
22-23 март - кръг от Световната купа за мъже и жени